O delegatie din Shanghai interesata de posibile investitii la Giurgiu

O delegatie din Shanghai interesata de posibile investitii la Giurgiu

După ce vinerea trecută, o echipă din cadrul Primăriei municipiului Giurgiu s-a întâlnit în Capitală cu o delegație din Shanghai, China, în vederea prezentării municipiului și a oportunităților de investiții, duminică, 3 august, primarul Nicolae Barbu le-a arătat în teren câteva locații din oraș unde pot dezvolta proiecte de anvergură.

Din delegația chineză interesată de municipiul Giurgiu au făcut parte reprezentanți ai Comisiei Municipale de Comerț din Shanghai, directorul adjunct al Departamentului de afaceri corporative, import-export al Băncii din China – filiala Shanghai și nu în ultimul rând membri conducerii unei importante companii chineze de construcții – Shanghai Construction Group Co. Ltd.

Atât în cadrul întâlnirii de vineri, cât și la vizita din teren de duminică, reprezentanții delegației chineze au dorit să afle cât mai multe informații despre Portul Giurgiu, Podul peste Dunăre și oportunitatea de a construi un alt pod cu capital chinez. Oaspeţii chinezi s-au arătat interesaţi şi de proiectele aflate deja în curs de implementare la Giurgiu. Poziția strategică a municipiului, posibilitatea de transport atât pe apă cât și pe uscat (coridoarele de transport VII și IX), apropierea de București şi piețele importante de desfacere a mărfurilor au constituit motivele care au determinat delegația să viziteze orașul și să ia în calcul varianta de a dezvolta aici proiecte importante cu sprijinul autorităţilor locale din Giurgiu.

În urma acestor două întâlniri, municipalitatea giurgiuveană a stabilit contacte importante atât cu investitori chinezi cât și cu reprezentanți ai statului și este foarte posibilă dezvoltarea unor relații de colaborare în viitorul apropiat.

Ultima modificare: 04.08.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Primul meci din istoria municipiului Giurgiu în Europa League

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.